Севиля излиза срещу Интер в дългоочаквания финал на Лига Европа. Срещата е с начален час 22:00, а ние от Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от развоя на събитията между двата тима. 

Момчетата на Хулиен Лопетеги ще се опитат да донесат 4-та купа от втория по значимост европейски клубен турнир в рамките на напоследните 7 сезона. В периода 2013-2016-та година андалусийци, под ръководството на Унай Емери, спечелиха турнира в 3 поредни негови издания.

Севиля трябваше да мине през два тежки сблъсъка с английски тимове, за да стигне до този финал, отстранявайки Уулвърхемптън с 1:0 и обръщайки Манчестър Юнайтед за 2:1 в полуфиналната среща. Сега испансците се изправят срещу италианския гранд Интер. 

"Нерадзурите" имаха наглед по-приятен път към финала, отсранявайки германският Байер Лверкузен с 2:1, преди момчетата на Антонио Конте да разгромят украйнския Шахтьор Донецк с 5:0 в другия полуфинал, за да дадат заявка преди решителния сблъсък. 

В лицето на атомното дуо Лаутаро Мартинес и Ромелу Лукаку наставникът Конте определено не страда от липса на оггнева мощ, като специалистът ще се надява, че двамата отново ще покажат своята класа, за да донесат трофея в Милано.