Вратарят на Айнтрахт Франкфурт Кевин Трап не се притеснява, че ще пропусне финала в турнира Лига Европа срещу шотландския Глазгоу Рейнджърс следващата седмица въпреки болката, която изпитва в ръката от седмица насам. Трап получи травма в мача с Борусия Мьонхенгладбах, завършил 1:1 в неделя.

"За много хора не е обичайно, но за мене не е нищо ново, заяви 31-годишният вратар пред журналистите в медийния ден на Айнтрахт. Реално тази контузия само се обостри в мача с Мьонхенгладбах, иначе ме придружава от двубоя с Барселона".

И добави, че няма търпение да застане под рамката в събота за мача с Майнц 05 от първенството.

"Нищо не ми пречи да пазя. Няма проблем, нищо не е рисково. Така че спокойно, каза Трап и обяви, че ще играе с Майнц вместо да се лекува и да даде шанс на резервата си Йенс Граал.

"Аз съм много приятен колега, приятел, забавен човек съм в съблекалнята. Но също така съм и много амбициозен. Не мога да си представя нещо такова да ме спре. Просто не е планирано при мене", каза още опитният страж, който има мачове и в националния отбор.

Нападателят Йеспер Линдстрьом е на другия полюс. При него положението е сложно и той се надява да успее в надпреварата с времето и да се възстанови за мача с шотландците.

"Щe бъде нещо като фото-финиш. Медицинският ни екип работи на пълни обороти. Имаме сериозни надежди, че ще го възстановим да играе, но ще стане ясно в последните ден-два", заяви от своя страна наставникът на червено-черните от Айнтрахт Оливер Глазнер.

Говорителят на Борда на клуба Аксел Хелман заяви, че град Севиля може да очаква инвазия от техни фенове, каквато "този град никога не е очаквал" за финала на турнира в сряда и прогнозира около 70 000 фенове та Рейнджърс. От Франкфурт вярват, че техни 40 или 50 хиляди почитатели ще бъдат н града и ще станат част от шоуто, въпреки че двата тима са получили едва по 10 000 билета.