Отборите на Манчестър Юнайтед и Севиля се изправят един срещу друг в първи полуфинал от тазгодишното издание на Лига Европа. Срещата е с начален час 22:00, а Gong.bg ще проследи всичко най-интересно на живо. 

Двата тима бяха поставяни сред най-сериозните фаворити за трофея във втория по сила европейски клубен турнир и достигането им до тази фаза изобщо не може да се нарече изненада. "Червените дяволи" минаха без проблеми през австрийския ЛАСК Линц, но трябваше да чакат чак до 15-та минута на продълженията срещу Копенхаген, за да достигнат до така важния гол. 

Сега момчетата на Оле Гунар Солскяер ще опитат да счупят каръка, който ги преследва през този сезон, след като манчестърският гранд загуби и двата полуфинала, в които участваше - тези в Купата на Лигата и ФА Къп в Англия. 

Севиля, от своя страна, премина през изключително коравия отбор на Уулвърхемтън на четвъртфиналите след изключително късно попадение, което им донесе трудния, но сладък успех. Момчетата на Хулиен Лопетеги вече си осигуриха мястото в топ 4 в Ла Лига, съответно и участието в Шампионската лига догодина. Сега андуласийците ще искат да спечелят 4-ти трофей от турнира в Лига Европа в рамките на последните 7 години.