След изиграването на последните двубои от груповата фаза на Лига Европа, станаха ясни  отборите, които продължават напред в турнира. 
 
Осемте победители в групите на Лига Европа се класират директно за 1/8-финалите в турнира. Това са Лион, Спартак Москва, Айнтрахт Франкфурт, Монако, Галатасарай, Цървена звезда, Леверкузен и  Уест Хям.
 
Завършилите на второ място в групите си ще трябва да изиграят две срещи на разменено гостуване, за да си осигурят място на 1/8-финалите в Лига Европа. Това са Реал Сосиедад, Наполи, Олимпиакос, Рейнджърс, Лацио, Брага, Бетис и Динамо Загреб.
 
В пресявката те ще се изправят срещу съперник, идващ от Шампионската лига - третите отбори в осемте групи. Това са РБ Лайпциг, Порто, Борусия Дортмунд, Шериф Тираспол, Барселона, Аталанта, Севиля и  Зенит.
 
Двубоите ще са на 17 и 24 февруари 2022 г., а жребият е на 13 декември. На 25 февруари ще се тегли жребият за 1/8-финалите в Лига Европа, които ще се играят на 10 и 17 март 2022 г.
 
Останалите на трето място в групите на Лига Европа получават шанс за 1/8-финалите в Лигата на конференциите. Това са Спарта Прага, ПСВ Айндховен, Лестър, Фенербахче, Марсилия, Мидтиланд, Селтик и Рапид Виена. 
 
В пресявката те ще се изправят срещу завършилите втори в групите на Лигата на конференциите. Жребият пак ще е на 13 декември, а двубоите - на 17 и 24 февруари.