Тимът на Слован Братислава отпадна след дузпи от КуПС Куопио във втория квалификационен кръг на Лига Европа. Българският национал Васил Божиков не игра за словашкия тим, а бившият нападател на Локомотив Пловдив Ален Ожболт се появи в продълженията.

Жан Медвед изведе Слован напред в 111-ата минута, но в последната 120-а Аниекпено Юдо изравни, а при дузпите финландците се оказаха с по-здрави нерви и ги спечелиха с 4:3.

В 111-ата минута Де Марко центрира към Жан Медвед и той беше точен с глава. Домакините обаче изравниха в последната 120-ата минута с попадение на Юдо. При дузпите Ожболт реализира своята дузпа и Слован водеше след третото изпълнение, но последваха пропуски на Рафаел Ратао и Нино, които се оказаха фатални за гостите.

Българският защитник Ангел Лясков пък беше титуляр за Олимпия Любляна, но неговият тим отпадна във втория квалификационен кръг на Лига Европа след домакинска загуба от Жрински Мостар. Словенците на два пъти повеждаха, но бяха елиминирани с 2:3 след продължения.

Лясков игра до края на редовното време, а в началото на продълженията беше сменен от Дражен Багарич. Секунди по-късно Йосип Иванчич вкара победния гол за Жрински.

Джордже Иванович даде преднина на Олимпия в 19-ата минута, но в 51-ата Неманя Билбия изравни.

Напрежението обаче се покачи в последните десет минути. Първо дебютиралият днес Андрес Вомбергар отново изведе „драконите" напред, но Билбия прати мача в продължения с попадение в 84-ата минута.

В началото на първото продължение Иванчич завърши обрата, а Милош Филипович подаде и за трите попадения на Жрински.

В следващия кръг отборът от Босна и Херцеговина ще играе срещу АПОЕЛ Никозия.