Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Робин ван Перси твърди, че ако сър Алекс Фъргюсън не се бе оттеглил от треньорството, тази вечер холандецът щеше да облича екипа на „червените дяволи“ вместо този на Фенербахче.

Опитният голаджия тази вечер ще играе за първи път на „Олд Трафорд“, след като си тръгна от английския гранд през 2015 година. Двубоят е от група А на Лига Европа, като със сигурност ще бъде доста емоционален за 32-годишния футболист.

„Дали все още щях да съм в Юнайтед, ако Фъргюсън не се бе оттеглил? Никога няма да разберем. Бих казал, че можеше още да играя тук и днес“, каза бившият капитан на Арсенал.

„Когато подписах с Юнайтед, това беше идеята. Смятах, че сър Алекс ще остане още няколко години, но във футбола нещата се променят. Няма как да планираш собствения си път или този на твоя треньор.“

„В нашия свят трябва да приемаш нещата такива, каквито са. Каквото станало – станало. Не бива историята да се раздухва повече, отколкото е необходимо. Стискаме си ръцете и преминаваме към следващата глава. Не съм романтик, който си мисли, че това или онова е бил мигът... Ще направя обичайните неща – ще се подготвя за мача както всеки път“, допълни Ван Перси.