Ювентус и Нант завършиха при резултат 1:1 в първи мач от 1/16 на Лига Европа. Голът за "Старата госпожа" бе дело на Душан Влахович, а за гостите точен бе Людовик Блас. Ювентус бе по-активния отбор в срещата, като уцели и три греди, но все пак не успя да пречупи защитата на Нант и всичко ще се реши на реванша след седмица във Франция.

Първото по-интересно положение в срещата бе още във втората минута, когато Анхел Ди Мария бе оставен непокрит, а аржентинецът си нагласи топката на левия крак и стреля, но ударът му бе спасен от Лафон.

В 13-а минута Федерико Киеза получи превъзходно подаване в наказателното поле, а крилото отигра светкавично към Душан Влахович, който бе на чудесна позиция, за да стреля с десния крак и да открие резултата - 1:0 за Ювентус.

34 снимки

В следващите минути "Старата госпожа" владееше топката и търсеше празни пространства в противниковата защита, докато Нант бе по-прибран в собствената си половина, дебнейки на контраатака. В 28-а минута Анхел Ди Мария получи топката и напредна с нея, като накрая реши да изпробва късмета си от разстояние, а бомбеният му шут бе отразен от Лафон, който спаси атрактивно.

В добавеното време на първата част Леандро Паредес се нагърби с изпълнението на пряк свободен удар, като полузащитникът стреля директно във вратата, опитвайки да изненада вратаря, но стражът на Рен отново бе на висота и успя да спаси. Това бе и всичко за първото полувреме.

През първите десет минути от второто полувреме чистите голови положения отсъстваха, а двата отбора предимно влизаха в здрави единоборства, при които никой не искаше да отстъпи. В 60-а минута Нант организира прекрасна контраатака, при която Сантонз отклони към Мустафа Мохамед, а нападателят не се поколеба с едно докосване да намери Людовик Блас, който с мощен удар не остави никакви шансове на Войчех Шчесни да се намеси - 1:1.

В ответната атака Душан Влахович бе на страхотна позиция пред наказателното поле и се чудеше какво да направи с топката, преди да я чукне към Федерико Киеза, а последният стреля с изключителна сила, но в напречната греда, а после кълбото се отклони и от левия страничен стълб, но не премина голлинията. Какъв късмет за Нант!

В 66-а минута Анхел Ди Мария изпълни ъглов удар, при който завъртя топката с левия си крак директно във вратата на Нант, но тя отново се отклони от напречната греда. В 71-а минута Самюел Мутусами реши да опита късмета си от дистанция, а този удар бе изключително опасен, но премина встрани от вратата на Шчесни.

В следващите минути нямаше почти никакви голови възможности, като Ювентус отново се превърна в по-активния отбор, но не успяваше да създаде достатъчно добри шансове за попадение, а Нант продължаваше да чака своите възможности на контраатаки. В първата минута на добавеното време топката се озова в Данило след чудесен пак на Киеза, но бразилецът, който стреля от въздуха, не съумя да уцели вратата на гостите.

В 95-а минута Хуан Куадрадо достави невероятно подаване в наказателното поле, а Бремер връхлетя върху нея, но от близка дистанция я изпрати над напречната греда. В 98-а минута Ювентус имаше много сериозни претенции за дузпа, а съдията разгледа сам ситуацията с ВАР, след което реши, че има нападание в атака на Бремер, поради което наказателен удар не бе свирен. Това бе и всичко в срещата, а двата отбора ще решат спора в реванша.

Стартови състави:

Ювентус: 1. Войчех Шчесни, 12. Алекс Сандро, 3. Бремер, 6. Данило, 2. Матия Де Шилио, 44. Николо Фаджоли, 25. Адриен Рабио, 32. Леандро Паредес, 22. Анхел Ди Мария, 7. Федерико Киеза, 9. Душан Влахович

ТреньорМасимилиано Алегри

Нант: 1. Албан Лафон, 28. Фабиен Сантонз, 4. Никола Палоа, 21. Жан-Шарл Кастелето, 5. Педро Чиривея, 8. Самюел Мутусами, 17. Муса Сисоко, 10  Людовик Блас, 11. Маркюс Коко, 3. Андрей Жирото, 31. Мустафа Мохамед

Треньор: Антоан Комбуаре