РБ Лайпциг победи с 1:0 Рейнджърс в първи сблъсък от полуфиналите в Лига Европа. Анхелиньо вкара красив гол с далечен удар в 85-ата минута, за да доближи германския тим до първи финал в евротурнирите. Гостуващата отбрана обаче устоя като цяло на натиска и остави всички шансове за шотландския гранд за мача на "Айброкс" след седмица.

17 снимки

Двубоят започна с натиск на РБ Лайпциг и удар на Конрад Лаймер, който беше блокиран. Постепенно германците започнаха да намират повече пролуки в сгъстената и добре организирана защита на Рейнджърс.

Хубаво двойно подаване създаде възможност за Лаймер, но Конър Голдсън се намеси самопожертвователно. В 31-ата минута Олмо и Шобошлай комбинираха пред наказателното поле, а Анхелиньо посрещна отбитата топка след центрирането, но Джеймс Таварниър изчисти.

В началото на второто полувреме Райън Кент проби по левия фланг и стреля остро, но топката мина на сантиметри покрай гредата. Шотландците се опитаха да затруднят съперника и с няколко центрирания от статични положения. 

В 62-ата минута Лаймер стреля, но твърде слабо, за да затрудни Макгрегър. В играта на РБ Лайпциг се появи повече острота след влизането на Форшберг и Андре Силва. Секунди по-рано Кристофър Нкунку изскочи сам срещу Макрегър, преодоля го и направи по-трудното, като прати топката в аут. В 76-ата минута шанс се откри и пред гостите, но Гулачи спаси удара на Кент.

По-добрата игра на германците беше възнаградена, макар и късно. В 85-ата минута те изпълниха корнер, след което бранител на Рейнджърс изчисти с глава, но топката попадна право на крака на Анхелиньо и той от границата на наказателното поле я заби във вратата, за да донесе безценна домакинска победа.