Мениджърът на Арсенал Унай Емери е споделил на играчите си да се фокусират върху представянето си в Лига Европа след загубата с 0:3 от Лестър. „Топчиите” играят в първи полуфинал за Лига Европа срещу Валенсия, като поражението от „лисиците” поставя донякъде под въпрос класирането на тима в Топ 4.

„Артилеристите” играха мача с десет човека, след като Ейсли Мейтлънд-Найлс бе изгонен за втори жълт картон след фаул срещу Джеймс Мадисън.

„Имаме две неща – идната седмица срещу Валенсия да изиграем мача с голяма мотивация и амбиция за надпреварата. Това е полуфинал и е трудно. След това играем с Брайтън, а това е мач, който искаме да спечелим. В началото на сезона бяхме наясно, че трудно ще бъдем в Топ 4, но ние продължаваме. Не гледаме таблицата, а Лига Европа е голяма мотивация за нас”, сподели Емери на брифинга на „Кинг Пауър Стейдиъм”.

„За мен втория картон на Мейтланд-Найлс е пресилен, след като съдим по първия му показан. Днес причината за загубата е именно картонът. Не съм съгласен и с първия му”, завърши Унай Емери.