Отборът на Уест Хем се прости с надеждите си за участие в Лига Европа, след като допусна загуба при визитата си на Стоук Сити в мач от последния кръг Висшата лига. „Чуковете“ поведоха в резултата на стадион „Британия“, но домакините успяха да спечелят срещата след пълен обрат.

Михаил Антонио откри за лондончани, но с голове на Имбула и Диуф, „гръначрите“ доведоха нещата до 2:1, с което „отмъкнаха“ и правото на Уест Хем да играе в Лига Европа през новия сезон.

Това обаче със сигурност ще направи отборът на Саутхемптън, който срази с 4:1 гостуващия Кристъл Палас. Все още обаче не е ясно дали „светците“ ще участват директно в груповата фаза или ще трябва да минат през ситото на квалификациите.

Това ще стане ясно, след изиграването на отложения днес двубой между Манчестър Юнайтед и Борнемут. Както е известно, срещата на „Олд Трафорд“ бе отложена заради бомбена заплаха, а към момента все още не е ясно кога ще се играе тя.

Саутхемптън и Манчестър Юнайтед заемат съответно петото и шестото място в класирането с равен брой точки – по 63. За момента Саутхемптън ще играе директно в групите, но при равенство или победа на „червените дяволи“ в последния им мач, то ситуацията ще се промени и възпитаниците на Ван Гаал ще бъдат тези, които ще се класират в групите, докато Саутхемптън ще започне от предварителните кръгове.