Уест Хем победи Фрайбург с 2:1 в мач от груповата фаза на Лига Европа. Попаденията за английския тим бяха дело на Лукаш Пакета и Найеф Агер, а за домакините точен бе Роланд Шалай. Двубоят бе равностоен, като имаше сериозни положения и пред двете врати, но тимът на Дейвид Мойс успя да пречупи своя опонент. С тази победа Уест Хем е първи в групата с актив от 6 точки, докато Фрайбург остава втори с 3 пункта на сметката си.

Gulliver/GettyImages
12 снимки

Още в 9-а минута Боуен достави чудесен пак в наказателното поле, където Пакета се извиси над защитата, за да се засече топката от точката на дузпата право в левия ъгъл на вратата - 1:0 за Уест Хем. Малко след това Кудус получи възможност от нищото да нахлуе в опасна зона, след като противниковата защита му остави пространство, а нападателят стреля към долния ляв ъгъл, но Ноа Атуболу блесна с невероятно спасяване, отклонявайки топката в гредата.

В 14-а минута Лукаш Пакета успя да удвои резултата, но попадението бе отменено поради засада. В добавеното време на първана част Джеймс Уорд-Праус пропусна чиста възможност за отбелязване на гол, след като остана очи в очи с Ноа Атуболу в малкото наказателно поле и опита да вкара топкава по трева в средата на вратата, но беше отказан от страхотно спасяване.

В 49-а минута Хьолер си освободи пространство, поемайки отбита топка след хаос в наказателното поле и стреля веднага, но стражът на "чуковете" блесна със страхотно спасяване, но при добавката Шалай бе най-съобразителен и успя с прецизен удар да изравни резултата.

Малко след това Фрайбург можеше и да направи пълен обрат, след като Хьолер отново бе свободен на чиста позиция, но ударът му прелетя високо над напречната греда. В 61-а минута Боуен проби с топката в крака към вратата и стреля отблизо, но Атуболу предугари намерението му и направи страхотно спасяване.

В 66-а минута Уорд-Праус отново показа, че е феноменален изпълнител на статични положения, след като попаде от пряк свободен удар, а Найеф Агер скочи високо, за да засече на ръба на малкото назакателно поле. Ударът му с глава влезе в средата на мрежата - 2:1 за Уест Хем.

Стартови състави:

Фрайбург: 1. Ноа Атуболу, 3. Филип Линхарт, 28. Матиас Гинтер, 25. Килиан Сидия, 17. Лукас Кюблер, 27. Николас Хьофлер, 8. Максимилиан Егещайн, 22. Роланд Шалай, 32. Винченцо Грифо, 20. Джуниър Адаму, 9. Лукас Хьолер

Уест Хем: 1. Лукаш Фабиански, 27. Наеф Агер, 24. Тило Керер, 19. Едсон Алварес, 15. Константинос Мавропанос, 5. Владимир Цоуфал, 8. Пабло Форналс, 10. Лукаш Пакета, 7. Джеймс Уорд-Праус, 14. Мохамед Кудус, 20. Джаред Боуен