Уест Хем отново ще опита да стигне максимално далеч в европейските турнири. След триумфа през миналия сезон в Лигата на конференциите, сега „чуковете“ са пределно мотивирани да оставят следа и в турнира Лига Европа.

На осминафиналите препятствието пред лондонския клуб е вече добре познатия за тях тим на Фрайбург, като двата отбора бяха в една група и лондонският клуб успя да завърши на първото място и да продължи директно към най-добрите 16.

Мениджърът на Уест Хем Дейвид Мойс очаква два трудни мача срещу германския представител, но шотландецът заяви изключително сериозни цели  в Европа и изрази надежда, че опитът е на страната на неговия отбор.

„През последните години изиграхме доста европейски мачове и това  би трябвало да има своето значение. Вече имаме опит в елиминационните битки и е важно да демонстрираме самочувствие. Разбира се, уважаваме Фрайбург и това, което те сториха срещу Ланс, безспорно заслужава добри думи.

Смятам, че се познаваме добре, тъй като бяхме в една група и сме наясно с възможностите си, но сега се изправяме в далеч по-важни и отговорни двубои, които ще дадат сериозни отговори на някои въпроси. Уест Хем има с какво да се гордее що се отнася до европейската сцена и аз искам от моите играчи да покажат класата си на терена. Амбицирани сме да достигнем много далеч в Лига Европа и отново да играем решаваща роля в тази надпревара. Нашите цели са големи, като във висшата лига отново се борим за европейско участие, през следващия сезон, нещо, което е изключително важно за нас.

 Не отричам, че имахме своя лош период, но считам, че бавно възвръщаме увереността си и предстоят хубави неща за нашия клуб. Амбициите до края на сезона са ясни, максимално силно представяне в Европа, и ново участие в турнирите на стария континент през новата кампания“, коментира бившият мениджър на Евертън и Манчестър Юнайтед.