Уест Хем разби с гръмкото 5:0 германския Фрайбург на своя „Лондон Стейдиъм“ в мач-реванш от 1/8-финалите на Лига Европа и по този начин се се класира за четвъртфиналите в евротурнирите за трети пореден сезон. „Чуковете“ бяха загубили първата среща с 0:1, но с общ резултат 5:1 продължават в следващия кръг. Резултатът е важен не само за домакините, но и за Англия в битката с Германия за допълнително място в Шампионската лига през следващия сезон.

Лукас Пакета откри резултата в деветата минута, а Джаред Боуен удвои в 32-ата минута. Аарън Кресуел отбеляза третия гол в 52-ата минута, а Мохамед Кудус се разписа на два пъти в 77-ата и 85-ата минута.

Снимки: Gulliver/GettyImages
50 снимки

Тимът на Дейвид Мойс стартира агресивно и стигна до гол в деветата минута, с който изравни общия резултат. След поредния ъглов удар от началото на срещата топката бе отклонена с глава от Соучек и стигна до Пакета, който я заби в мрежата. За бразилеца тове бе четвърти гол в турнира за този сезон. Германците бързо можеха да отговорят, но от границата на наказателното поле Роланд Шалай стреля покрай вратата.

Уест Хам определено доминираше и пропусна великолепна възможност за нов гол, когато Микаел Антонио овладя дълго подаване и пусна към Кудус. Той обаче не успя да я насочи към вратата. Второто попадение за домакините дойде в 32-ата минута. Тогава Джаръд Боуен се пребори за една топка и с прецизен удар преодоля вратаря.

Фрайбург започна малко по-добре втората част, но бързо получи нов гол. В 52-ата минута топката стигна до Кресуел след опит за изчистване. Той имаше много време да си нагласи топката и да я насочи към левия ъгъл на Атуболу. След това попадение "чуковете" заиграха още по-уверено и създадоха още положения. В последната част на двубоя Мохамед Кудус отбеляза два гола в рамките на осем минути.