Уест Хем разби с 3:0 Олимпик Лион в среща-реванш от четвъртфиналите в Лига Европа. Пръвата среща на "Лондон Стейдиъм" завърши при резултат 1:1, но в ответния двубой "чуковете" бяха безпощадни и решиха всичко до първите минути на втората част.

Gulliver/GettyImages
32 снимки

Мачът започна с много добър шанс за Лион, като в 6-ата минута Токо Екамби си освободи място за изстрел с десния крак, но топката рикошира в дясната греда на Ареола.

Атаките на „хлапетата“ продължиха и в 10-ата минута те имаха претенции за дузпа, но Цоуфал не бе играл с ръка в наказателното си поле. Секунди по-късно Муса Дембеле пропиля добра възможност. Въпреки масираните атаки на домакините, лондончани стигнаха до страхотно положение в 23-ата минута. Антонио центрира към Боуен на далечната греда. Крилото протегна крак, но прати топката покрай левия стълб на френската врата.

Лион Уест Хем статистика

източник: Sofascore.com

В 38-ата минута гостите от Англия получиха ъглов удар вляво от вратата на Лион. Пабло Форналс центрира във вратарското поле, а стражът на домакините излезе неразчетено и бе изпреварен от Крейг Доусън, който откри.

Шест минути по-късно Джонсън центрира отляво, Люкеба изчисти с глава, но топката стигна до Деклан Райс. Английският национал със силен удар прати топката в долния ляв ъгъл на Полерсбек с удар от около 15 метра.

В 48-ата минута дойде и третият удар за „хлапетата“ - Форналс преодоля няколко футболисти на домакините и насочи към Боуен, който с хубав удар подсигури победата на "чуковете".