Уест Хем приема Олимпик Лион в първа четвъртфинална среща от Лига Европа. Сблъсъкът на „Лондон Стейдиъм“ е от 22:00 тази вечер и ще може да го наблюдавате пряко по MAX Sport 4.

„Чуковете“ правят много силна европейска кампания до момента, като на осминафиналите във втория по сила европейски клубен турнир отстраниха хегемона Севиля след продължения. Тимът на Дейвид Мойс се представя солидно и на домашната сцена. Лондончани са шести във временното класиране във Висшата лига с 51 точки от 31 мача. На четвъртата позиция, даваща право на участие в Шампионска лига е Тотнъм с 54 точки и мач по-малко.

Уест Хем със сигурност няма да пренебрегне Европа, въпреки големите шансове за Топ 4, но сега на пътя им стои сериозно френско изпитание.

Лион се представя не по-слабо от англичаните в турнира, като на осминафиналната фаза бе отстранен Порто. Кръг по-рано пък „драконите“ преодоляха един от най-сериозните тимове в турнира – Лацио. „Хлапетата“ не се радват на особено успешен сезон във френската Лига 1 и европейският турнир се явява единствената възможност на тима за трофей.

В момента Лион е девети във френския елит с 45 точки, като не е особено далеч от петия Ница. Разликата с „орлите“ е само шест точки, но за тази позиция се борят и доста други тимове, сред които Монако и шампионът Лил.