Придобилото вече широка популярност противоречие около невъзможността на Арсенал да използва своя полузащитник Хенрих Мхитарян във финала на Лига Европа получи поредното си развитие. От УЕФА забраниха на футболистите на „артилеристите” да демонстрират каквито и да е послания на съпричастност към арменския си съотборник по време на мача в Баку.

От съображения за сигурност Арсенал и Мхитарян съвместно взеха решението бившият ас на Борусия Дортмунд и Манчестър Юнайтед да пропусне срещата заради политическия конфликт между неговата родина и Азербайджан. Английските медии вече седмици наред много сериозно критикуват УЕФА заради избора на локация.

От европейската централа искат да минимизират възможните  източници на напрежение около казуса „Мхитарян” и затова оттам са взели под внимание възможността останалите играчи на Арсенал да отбележат по явен начин подкрепата си към арменеца. Затова до клуба е изпратена много ясна забрана да се избягват всякакви подобни послания по време на загрявката, в това число и обличането на фланелки с името на Мхитарян. Така или иначе екипите, които футболистите използват по време на загрявката, подлежат първо на одобрение от УЕФА. Всякакъв опит за засвидетелстване на подкрепа ще бъдат пресечени на мига.