УЕФА е влезнала в дълбоки преговори с властите в Ирландия и иска да използва парк „Кроук“ за обособена фензона, която да приеме феновете на двата бъдещи финалиста в Лига Европа. Последният мач в този турнир през 2024-а година ще се проведе на 52-хилядния „Авива Стейдиъм“ в Дъблин и се очаква голяма инвазия на привърженици, ако до тази среща стигне английския гранд Ливърпул.

Уест Хем и Глазгоу Рейнджърс също са два от отборите, които представляват потенциална тежест пред властите в Ирландия. Милан и Байер Леверкузен обаче са считани за другите отбори, които евентуално може да се конкурират с отбора, воден от Юрген Клоп за трофея в турнира, а също разполагат с голяма фенбаза.

Трофей на Лига Европа

източник: Guilliver/GettyImages

Евентуален финал в Дъблин може да бъде един от последния мач на германеца начело на Ливърпул, а именно в Ирландия Ливърпул се радва на изключително голяма подкрепа. Именно заради това от УЕФА са влезли в контакт с ирландските власти за използването на „Кроук Парк“ за огромна фензона, където ще може да бъдат настанени хората, които няма да се сдобият с потенциални билети за бъдещ финал.