Европейската футболна централа се срещна с лидерите на генералните си секретари от всички 55 федерации, които съставят УЕФА. Основният акцент на събитие бе да се намери календар или линия на действия през идните дни, за да може да се изиграят всички първенства, предава Marca.

Изводът е ясен: „Абсолютен приоритет за завършване на всички първенства в европейските шампионати”. Футболът през лятото става нещо, което трябва да се разгледа детайлно от централата на УЕФА и надпреварите да се завършат до първата седмица на юли. УЕФА също така не се отказва от идеята да завърши Шампионската лига и Лига Европа през сезона, като се търсят решение за адаптиране към кризата.

Лидерите на централата са наясно, че трудността е голяма предвид затварянето на границите и други обстоятелства, свързани с пандемията COVID-19. Президентът на УЕФА Александър Чеферин е напълно наясно, че централата трябва да протегне ръка към местните първенства и днес той го напомни отново от централата в Нион. Краят на състезанията е ключов приоритет, сподели още шефа на централата, цитиран от испанската медия.