Юрген Клоп потвърди, че полузащитникът Алексис Мак Алистър няма да бъде наличен за отбора за предстоящия мач през уикенда срещу Манчестър Юнайтед. №10 на „червените“ напусна с контузия по време на срещата с Шефийлд Юнайтед миналата сряда, спечелена от мърсисайдци.

Мак Алистър не отпътува с отбора за Белгия, където в четвъртък Ливърпул ще приключи участието си в групите на Лига Европа срещу Юнион Сейнт Жилоа. Говорейки на пресконференцията преди визитата в Брюксел, Клоп заяви:

„Определено не съм доктор, но те ми обясняват всеки ден какво се случва с него и той не е готов. Определено е малко по-сложно от това, което мислехме в началото. Съперникът му спря в коляното и е наранил и мускула му. Сега трябва да чакаме коляното да заздравее и да може Мака да се справи с болката, защото тогава беше много сериозна. Той е здраво момче и трябва да сме сигурни, че няма да се случи инфекция и засега няма такава, което е много важно“, каза Клоп.

„Никога не съм се сблъсквал с подобна контузия и се надявам да не отнеме дълго време. Бих казал, че ще го гледаме ден за ден, но със сигурност няма да е готов за Ман Юнайтед“, обобщи германецът.