Отборът на Ливърпул допусна поражение при визитата си на Тулуза в мач от четвъртия кръг от груповата фаза на Лига Европа. „Червените” отстъпиха с 2:3, като освен пет гола, зрителите видяха още три отменени попадения и куп интересни ситуации.

В последната минута на срещата българският рефер Георги Кабаков взе съдбоносно за резултата решение, след като отмени попадение на гостите от „Анфийлд” за 3:3. Джарел Куанса реализира във вратата на домакините, ВАР асистентът на Кабаков - Драгомир Драганов, видя игра с ръка на Алексис Мак Алистър в началото на атаката на "червените" и привика главния рефер сам да разгледа ситуацията. Кабаков нямаше нужда от много време и отсъди фал, който на практика лиши Ливърпул от точката в мача. 

Преди това българската съдийска бригада не зачете правилно и две попадения за домакините.  

Gulliver/GettyImages
28 снимки

Мачът в Тулуза започна с много добро положение за гостите от Ливърпул. „Червените” стигнаха до свободен удар отляво по нападението си в близост до наказателното поле на домакините. Топката бе центрирана в пеналта, където Джо Гомес успя да играе с глава, но нямаше късмет пред гола и тя срещна напречната греда.

Домакините пробваха да отговорят подобаващо и набързо стигнаха до два поредни корнера, които обаче не донесоха заплаха за Келехър.    

В 17-ата минута Алексис Мак Алистър имаше възможност да обстрелва вратата на Тулуза от границата на наказателното поле, но след рикошет топката излезе в ъглов удар. След центрирането от корнера Жоел Матип стреля с глава, но и той не бе точен.     

Домакините имаха добра възможност да открият резултата след прекрасна контраатака, но Габриел Суасо не успя да засече по най-добрия начин топката след подаване от дясно и коженото кълбо премина покрай вратата.      

Бен Доук затрудни максимално стража на домакините с мощен удар по диагонала, но вратарят на Тулуза бе на мястото си изби в нов корнер.

Резултатът в мача бе открит в 36-ата минута след сериозна грешка на крайния бранител Костас Цимикас. Гръцкият национал бе притиснат от Дьонум, който принуди футболиста на гостите да сгреши. Крилото на Тулуза отне топката и се понесе към наказателното поле на Ливърпул. Дьонум стреля, топката рикошира в крака на Джарел Куанса и остави безпомощен вратаря на мърсисайдци.

В началото на втората част резултатът можеше да набъбне до 2:0, след като Далинга реализира във вратата на гостите. Българският рефер Георги Кабаков обаче реши да отмени попадението, след като видя нарушение в нападение на Далинга срещу Жоел Матип. Телевизионните повторения показаха, че родният съдия е имал сериозни основания да не зачете гола, тъй като нападателят на Тулуза откровено избута с ръка своя съперник, което му позволи да заеме по-добра позиция при борбата за топката.

Нищо обаче не успя да спаси Ливърпул в 57-ата минута, когато все пак Далинга успя да запише името сред голмайсторите. Луис Диас бе атакуван от цели трима играчи на домакините край тъчлинията и логично загуби топката. Сиеро веднага центрира в наказателното поле, където Далинга майсторски спря с едно докосване, обърна се и с прецизен удар далечния ъгъл успя да преодолее стража на Ливърпул. Преди да влети във вратата, топката срещна десния страничен стълб.

В 66-ата минута ситуацията за Ливърпул можеше да стане много тежка, тъй като Тулуза отново реализира във вратата на Келъхър, но и този гол бе правилно отменен, този път поради засада.

Ливърпул все пак успя да се върне в мача по малко щастлив начин, вкарвайки гол в 74-ата минута. Топката бе центрирана в наказателното поле, където Джо Гомес успя да играе с глава и да потърси Мохамед Салах на далечната греда. Пред египетския национал обаче изскочиха двама бранители на Тулуза, които се опитаха да пресекат подаването, но се сблъскаха с вратаря, а Касерес с рамо заби топката в собствената си мрежа.

Тулуза обаче показа характер и изобщо не се трогна от грешката си в отбрана. Само две минути, след като Ливърпул намали пасива си, домакините отново удариха и възстановиха преднината си от два гола. Резервата Магри успя да се разпише от малък ъгъл  след много колеблива игра в отбрана от страна на футболистите на Юрген Клоп.

Минута преди края на редовното време Ливърпул стигна до втория си гол в мача. Появилият се като смяна Диого Жота вкара за 2:3, след като се „разходи” като на парад между отбраната на Тулуза и стреля точно покрай вратаря.  

LIVE ТУЛУЗА – ЛИВЪРПУЛ 3:2

1:0 Дьонум 36', 2:0 Далинга 57', 2:1 Касерес 74' (авт), 3:1 Магри 76', 3:2 Жота 89'

Стадион: „Мунисипал”

Рефер: Георги Кабаков

Тулуза: 50 Ресте, 2 Николасен, 3 Деслер, 6 Коста, 8 Сиеро, 9 Далинга, 15 Дьонум, 17 Суасо, 20 Шмидт, 23 Диара, 24 Касерес

Старши треньор: Шарл Мартинес

Ливърпул: 62 Келехър, 2 Гомес, 3 Ендо, 7 Луис Диас, 10 Мак Алистър, 18 Гакпо, 19 Елиът, 21 Цимикас, 32 Матип, 50 Доук, 78 Куанса

Старши треньор: Юрген Клоп