Върджил ван Дайк ще пропусне мача на Ливърпул срещу Тулуза във Франция от Лига Европа поради вирусно заболяване. Това сподели мениджърът Юрген Клоп, който говори и за проблеми с Раян Гравенберх и Къртис Джоунс.

Капитанът на „червените“ не бе част от групата, съставена от 23-ма човека, която излетя за Франция в сряда, а на брифинга си германският наставник потвърди това и каза, че вярва в завръщането му за неделната среща с Брентфорд.

„Върджил е леко болен. Не е нещо голямо, но няма да лети с нас. Аз също имам леки проблеми с това, но за мен това не е проблем. Това е причината да го оставим у дома. Трябва да бъде напълно добре за неделя“, каза Клоп.

Германецът говори също така за физическото състояние на Гравенберх и Джоунс, които също не излетяха за южна Франция.

„Раян има лек удар в коляното. Не е нещо сериозно, тъй като днес тичаше, но няма да го рискуваме за този мач. Надяваме се да е добре за Брентфорд и със сигурност ще е на линия след националната пауза. Това е причината защо не е тук“, сподели още той.

„Къртис получи болки в аддукторите миналата седмица, но отново не е нещо тежко. След паузата ще бъде на линия, но не преди нея. Беше в добра форма, но получи червен картон с Тотнъм и това го извади за три мача. Получи мачове в Лига Европа и после с Борнемут, но не се усети добре и го извадихме“, обобщи Клоп за травмите при „червените“.