Валенсия претърпя втора загуба от Арсенал на полуфинала в турнира Лига Европа, този път като домакин с 2:4 и напуска турнира с общ резултат 3:7. Старши треньорът Марселино Гарсия Торал обаче не може да приеме, че разликата в класите е толкова шокиращо голяма.

"Мисля, че като се калкулира резултатът от двата мача Арсенал показа по-добри неща, по-силен е и заслужено продължава. Но не смятам, че разликата е толкова голяма, че да си тръгнем със 7 гола във вратата. Все пак когато си допуснал седем гола е трудно да стигнеш на финала.

"Искам да благодаря на футболистите за честта, която имах да ги тренирам, за да стигнем до тук. Всяка седмица от януари насам ние трябваше да играем сряда-събота. Разбира се, не е лесно да се взимат постояно правилни решения в този период и под такъв натиск, но искам да кажа на отбора, че се гордея с тях.

"За мача снощи мога да кажа, че съперникът ни вкара гол при втората си възможност и веднага след началото на второто полувреме още едно попадение падна във вратата ни. В такъв момент не е никак лесно да вдигнеш морала на отбора, още повече знаем какъв отбор е срещу нас.

"Без никакво съмнение Арсенал ни превъзхожда икономически, а когато стане дума за сравнение на първите пет първенства, това е много важно. Иначе за нашия отбор мога да кажа, че допуснахме грешки и за четирите гола, които по принцип никога не допускаме. Явно трябва да работим върху това, защото сега като се сетя, за двата мача Арсенал имаше девет голови възможности и ни вкара седем гола", съжалява треньорът на валенсианците./БТА