Старши треньорът на Байер Леверкузен Херардо Сеоане се надява, че отборът му ще бъде дори по-решителен в битката за класиране напред в Лига Европа, след като двама от основните играчи претърпяха сериозни контузии и пропускат домакинството на Аталанта.

Байер Леверкузен трябва да преодолее пасив от 2:3 от първия мач от осминафиналите без Флориан Вирц и Джереми Фримпонг, които ще бъдат извън терена месеци напред заради травми с коленни и глезенни връзки съответно.

"Всички се натъжаваме, когато играчите се контузват. Въпреки това, всички ние трябва да гледаме напред и да се обединяваме и да се подкрепяме като отбор. Това е момент, когато всеки трябва да поеме своята отговорност и да даде всичко от себе си", заяви треньорът на Леверкузен.

Gulliver/GettyImages
46 снимки

Полузащитникът Есекиел Паласиос също беше на пресконференцията, където каза:

"Флориан и Джереми са контузени и те са много добри футболисти, които ще ни липсват. Но в отбора имаме други добри играчи с достатъчно класа, за да ги заменят. Искаме да се борим и заради тях двамата, но също така и заради феновете ни".

Чешкият нападател Патрик Шик е смятан за едно от основните оръжия в атаката на отбора, но и той ще липсва утре, тъй като има разтежение на прасеца. И тази травма доста време не отшумява.

"Аталанта е атакуващ отбор с висока интензивност на играта и сила при единоборствата. В първия мач просто ни трябваше повече постоянство", каза още Сеоане.