Старши треньорът на Копенхаген Стале Солбакен заяви, че 1:1 е добър резултат за датския шампион при гостуването на Лудогорец на стадион „Васил Левски“ в първата среща от 1/16-финалите на Лига Европа.

Наставникът на Копенхаген определи шансовете на двата отбора като 50-50.

„Лудогорец може е фаворит в първия мач, но ние ще имаме предимство на реванша, когато сме домакини. Това не означава, че всичко утре е решено. 50-50 са шансовете на двата отбора. Лудогорец може да вкара във всеки един мач. Създава много голови възможности. Срещу нас обаче е трудно. И двата отбора имат своите силни и слаби страни, които се различават“, коментира Солбакен.

„1:1 е по-добър резултат от 0:0. Разбира се, че всичко зависи от нашето представяне. Ако доминираме на терена и изиграем добър мач, ще бъде добре да спечелим. Ако не демонстрираме качествата си и загубим, е нормално да бъдем разочаровани“, добави треньорът на Копенхаген.

„Участието ни в Лига Европа е важно. Ние искаме да стигнем максимално напред в турнира. По никакъв начин не може да предположим как ще се развият мачовете.“

„Кафу има особен стил на игра. Той не може да се опише по някакъв конкретен начин, така че ще може да го видим утре на терена. Вандерсон е много добър играч, най-вече при извеждащите пасове. Марселиньо е изключително интелигентен и завършва добре пасовете. Тримата работят много добре заедно“, продължи наставникът на датския тим.

„Надяваме се да отстраним Лудогорец и да се представим добре, да играем срещу други силни и класни съперници“, каза още Стале Солбакен.