Айнтрахт Франкфурт спечели Лига Европа! "Орлите" триумфираха след изпълнение на дузпи срещу Рейнджърс. В редовното време на "Рамон Санчес Писхуан" срещата завърши 1:1, а при наказателните удар германският тим се наложи с 5:4. Треньорът на германския тим Оливер Гласнер бе във възторг от спечелената от неговия отбор титла в Лига Европа.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

"Невероятно е. Това бе 13-тият ни мач в Европа и не загубихме нито един от тях. Направихме обрат тази вечер. Не мога да намеря думи да опиша това, което момчетата сториха днес, а и през целия сезон. Те рядко ме разочароват. Горд съм от тях и от работата, която свършиха. Мачът бе точно такъв, какъвто очаквахме. Те разчитаха на физика и на дълги топки. Затова трябваше да контролираме ритъма. При дузпите стреляхме много добре. Бяхме се готвили през миналия месец. Годината започна трудно, но футболистите вярваха в това, което правим и се раздаваха на тренировките. Създадохме отборен дух... Всички дадоха най-доброто от себе си, така че не съм изненадан, че спечелихме", заяви Гласнер.

"Рафаел Боре бе невероятен. Работеше много здраво и дори помагаше в защита. Имахме нужния интензитет в атака, но Рейнджърс се бранеше добре. Боре атакува първата греда и му се получи много добре", добави още той.

"Дали съм мислил за Шампионската лига през следващия сезон? Не. Никога не говоря за бъдещето, защото не знам какво може да стане следващия месец. Казах на играчите, че това бе едно фантастично пътешествие, което не трябва да свършва в Севиля, а когато се завърнем с трофея", завърши австриецът.