Властите в Льовен забраниха на феновете на Унион Берлин да влизат в белгийския град и околните райони в четвъртък, когато германският клуб гостува на Сен-Жилоаз в двубой от турнира Лига Европа.

С мярката кметството на град Льовен цели да попречи на привържениците на Унион да влязат на стадиона без билет. УЕФА не позволи на германския тим да продава билети на своите фенове заради непристойното им поведение по време на мача с Малмьо на 6 октомври.

"Местните полицейски власти също така посочиха, че на стадиона ще бъде извършена проверка за самоличност и няма да бъде разрешено влизане на хора с германски документи", се казва в изявление на лидера в Бундеслигата.

Според Унион, тази мярка е взета, тъй като "присъствието на германски фенове без билети по улиците, в близост до стадиона или в центъра на града може да наруши обществения ред".

Президентът на германския клуб Дирк Цинглер нарече решението "непропорционално и погрешно".

"За пореден път те не наказват извършителите, а много мирни футболни фенове. Освен това решението не е в съответствие с това на УЕФА, която не наложи забрана за пътуване на привържениците на Унион, а просто ни забрани като клуб да продаваме билети за сектора за гости в Льовен", каза той.

Според правилата на УЕФА Сен-Жилоаз домакинства своите мачове в Лига Европа на стадион "Ден Дрийф" в Льовен, а не на домашния си "Джоузеф Мариен" в Брюксел.