Мениджърът на Манчестър Юнайтед - Ерик тен Хаг, беше доволен след победата с 1:0 в реванша срещу Реал Бетис в турнира Лига Европа. По този начин „червените дяволи“ се класираха за ¼-финалите след общ резултат 5:1.

Според нидерландеца тимът му е направил още една крачка в правилната посока.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

„Много съм доволен. Знам, че началото на мача може да е много трудно, защото съперникът ще опитва и опитва рано да поведе с 1:0, но ние не им позволихме. Важно бе ние да отбележим първи. През първото полувреме имахме някои положения, но и оставихме шансове за контраатака на съперника. Затова трябваше да бъдем по-спокойни с топка в крака и това се случи през втората част. Не позволихме да "подпалят" стадиона. В началото на мача имаше малко шум, но след като отбелязахме, всичко утихна и мачът приключи. Те вече не вярваха в обрата. Затова трябва да контролираме тези моменти. Това е още една стъпка напред в изграждане на нашия победен манталитет. Играхме три пъти в Испания и се представихме доста добре“, заяви Тен Хаг.

Той похвали специално и автора на единствения гол Маркъс Рашфорд.

„Отборът създаваше положения. Раши имаше няколко възможности по-рано, пропусна ги, но продължи да вярва и да търси гола. Всички добри нападатели знаят, че няма как да вкарат всяко положение, но на това ниво няма как да имаме 5-6 добри възможности, така че трябва от една от две или три да бъде гол. Това е добър знак за отбора и за самия него. Показва, че ако запази концентрация и енергия, и спазва системата и стила на игра, ще стигне до голови положения, а той знае как да ги реализира“, каза още нидерландецът.