Лацио стигна до успех, с който на практика си подпечата класирането напред в Лига Европа,макар и все още само на практика, а не и на теория. "Орлите" победиха Ница с 3:1 като гости, а най-голямата заслуга за това беше на сърбина Сергей Милинкович-Савич. 

Той беше наблюдаван от селекционера на Сърбия Славолюб Муслин на живо и беше най-добър на терена. Бързоногият футболист се отличи с асистенция и две попадения и така неутрализира усилията на Марио Балотели и компания. 

Мачът започна във вихрено темпо и именно бившият нападател на Интер и Милан наказа сънародниците си след само четири минути игра. Тогава Уесли Снайдер центрира страхотно от фланга и качи топката на главата на италианеца, а той с неспасяем изстрел откри резултата. 

Но още в следващата атака този аванс на французите беше неутрализиран. Тогава Сергей Милинкович-Савич се пребори за една топка и я пусна към Фелипе Кайседо в наказателното поле. Там защитник на Ница и вратарят не се разбраха, еквадорецът ги изпревари и чукна топката в мрежата за 1:1. 

До почивката имаше шансове и пред двете врати, като римляните могат да съжаляват повече, че не стигнаха до попадение, защото пропуски направиха Патрик Габарон и Стефан Раду. В крайна сметка първата част приключи наравно. 

След подновяването на играта домакините овладяха инициативата, но Балотели се скъса да пропуска. И бяха наказани в 65-та минута, когато Кайседо и Милинкович-Савич си размениха ролите. Тогава еквадорецът пусна на сърбина на чиста позиция и той с лекота се разписа за 2:1. 

До края Ница се опита да отвърне на удара, но безуспешно. В крайна сметка Лацио сложи точка на спора в 89-та минута, когато отново Милинкович-Савич беше точен, този път с глава след корнер и всичко приключи. 

След този успех Лацио събра 9 точки на върха на класирането и има нужда само от още една, за да си гарантира и на теория класирането напред. Ница остава втори с шест точки и също е на крачка от 1/16-финалите след развоя в другия мач от групата. 

В него Зулте-Варегем и Витес приключиха наравно 1:1 и взаимно убиха надеждите си за класиране напред. До тази развръзка се стигна след два бързи гола в средата на първата част. 

Тогава първо Гурам Кашия си вкара автогол в 23-та минута, за да даде аванс на белгийците, но Томас Брунс изравни в 27-та за Витес и това се оказа крайният резултат. След него и двата тима са с по една точка и илюзорни шансове за класиране.