Френският гранд Олимпик Марсилия претърпя поредно крушение в Лига Европа. Тимът на треньора Руди Гарсия падна лошо при визитата си на Айнтрахт Франкфурт в Германия. Домакините се наложиха със звучното 4:0, а две от попаденията бяха автоголове на френски играчи.

Резултатът от срещата по-скоро бе въпрос на чест, тъй като Франкфурт отдавна си бе осигурил класиране в следващата фаза на турнира, докато Марсилия ще трябва да се съсредоточи с представянето си на родната сцена в Лига 1.

Мачът за марсилци започна по възможно най-лошия начин – допускайки гол секунди след първия съдийски сигнал. След изпълнение на корнер отдясно, играч на домакините проби и стреля силно към вратата, но вратарят на Марсилия изби, за да прати топката на крака на Йович, който с мощен шут откри.

Късметът определено не бе с гостите тази вечер. В 17-ата минута Луис Густаво си вкара нелеп автогол при опит да върне топката към вратаря си, който бе напуснал очертанията на вратата. През второто полувреме съдбата на Густаво сподели и Буна Сар, който също реализира, но отново в собствената си врата.

Йович оформи крайното 4:0 в полза на Айнтрахт в 67-ата минута след красива триходова атака за домакините.

В другия мач от групата Аполон Лимасол изненада Лацио, побеждавайки с 2:0, но поражението няма никакво значение за „римските орли“, които вече си бяха осигурили място на 1/16-финалите през пролетта.

Безапелационен лидер в групата е Айнтрахт с актив от 15 точки, втори е Лацио с 9, а Аполон и Марсилия заемат третото и четвърто място съответно с 4 и 1 точки.