Манчестър Юнайтед е сред основните фаворити за трофея в Лига Европа, твърди мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо след отпадането си от Шампионската лига.

Тимът на Оле Гунар Солскяер загуби с 2:3 снощи от РБ Лайпциг и остана трети в група "Н" на най-престижната клубна надпревара на Стария континент, което го изпрати във втория по сила европейски турнир.

"Идващите от Шампионската лига са силни отбори и обикновено са над нивото на Лига Европа. Юнайтед е още едно ниво отгоре. Те са топ отбор и играха като равни с Пари Сен Жермен и Лайпциг. Беше ясно, че тази група е убийствено трудна", каза Моуриньо, който през 2017 спечели втория по престиж трофей от клубните турнири с Юнайтед.

Другият мач от група "Н" между Пари Сен Жермен и Истанбул Башакшехир бе прекъснат в 14-ата минута заради расистки скандал, предизвикан от помощник съдията Себастиан Колцеску. Моуриньо нарече тази проява недопустима.

"Всяка форма на расизъм е неприемлива. Помощник съдията направи недопустима грешка. Сега той е длъжен да се извини от сърце и да приеме последствията", добави португалецът, чийто отбор игра с Лудогорец в Лига Европа.

Следващият двубой на Тотнъм е утре срещу Антверп и Моуриньо обяви, че Серж Орие няма да играе. Пиер-Емил Хойберг може би ще получи почивка, а Танги Ндомбеле е здрав и може да започне като титуляр.

Тотнъм е втори в група "J" с актив от 10 точки и може да заеме първото място с победа над Антверп. Лудогорец пък приема ЛАСК Линц с надежди за първи точки в турнира.