Наставникът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер ще разчита лидерите в отбора да помогнат на тима в предстоящия полуфинал от Лига Европа срещу Севиля. Срещата, която ще се играе в Кьолн, ще бъде третият полуфинал за "червените дяволи" този сезон, като предишните два бяха загубени от Манчестър Сити и Челси.

"Когато стигнеш до полуфинал, играеш срещу добри отбори, които разполагат с качество. Това е време е за големите играчи да се покажат във важните моменти. Трябва да си концентриран на 100%. Научихме, че е много болезнено да загубиш на полуфинал. Имахме няколко добри дни, в които се подготвяхме и възстановявахме. Не толкова често имаш шест дни между мачовете, така че сме готови. Важно е да започнем мача силно. Говорихме за това. Срещу добрите отбори, ако не започнеш добре, не играеш достатъчно с топката, получиш първи гол, става трудно", заяви норвежецът.

Мениджърът коментира и натоварения график. Днес Манчестър Юнайтед се изправя срещу Севиля, а 30 дни по-късно започва новият сезон в Англия. Ако "червените дяволи" стигнат до финала в Лига Европа, който е на 21 август, мачът им от първия кръг на Висшата лига ще бъде отложен, а е възможно това да се случи и със срещата от втория кръг.

"Няма смисъл да се притеснявам за това. Имаме поне 30 дни преди старта. Това означава, че ще пуснем играчите в почивка за две седмици. Не виждам причина да се оплакваме", коментира Солскяер.