Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер говори пред медиите преди утрешния първи 1/2-финален двубой срещу Рома в турнира Лига Европа.

Норвежецът изрази надежда, че отборът ще премине тази фаза и ще се класира на финал след четири поредни загубени полуфинала в последните два сезона. Специалистът призна, че мечтае и за деня, в който ще може да вдигне първия си трофей като мениджър на Манчестър Юнайтед.

„Рома е фантастичен отбор. Имам фланелки на Тоти и Де Роси, които съм разменил с тях. Анализираме ги, откакто стана ясно, че ще играем с тях. Готови сме. Вечерта, в която ги победихме със 7:1 бе магична, Алан Смит бе великолепен и Юнайтед показа какво може. Искаме отново такова представяне. Нашата амбиция е да завършим сезона с трофей, който да празнуваме. Това ще значи много за тази група от играчи. Справихме се отлично, за да достигнем до 5 полуфинала, но е време да направим следващата крачка. Мечтая за деня, в който ще вдигна трофей като мениджър на този отбор. Това е, което градим тук. Веднага след отпадането ни от Шампионската лига сменихме фокуса към това да достигнем до финала в Лига Европа. Това е качествен турнир и ние му се наслаждаваме“, каза Солскяер на днешната си пресконференция.

Наставникът коментира и състоянието на играчите си и избора на вратата между Дийн Хендерсън и Давид Де Хеа.

„Изиграхме толкова много мачове. Всички са здрави и готови за мача, включително Маркъс Рашфорд и Ерик Баи. Нямаме контузии от последната среща, което е добре, защото това бе тежък мач с Лийдс. Трябва да внимаваме с Маркъс и го правим от известно време. Смятам, че той премина най-лошото от проблемите в крака си, готов е да играе утре и е доволен от прогреса. Кой ще застане на вратата? Сигурно съм най-щастливият мениджър на света с такива вратарски опции. И двамата са много солидни и искат да вдигнат трофей. Който и да застане, то той ще има пълното ни доверие“ заяви норвежецът.

След това Солскяер отговори и на въпрос свързан със собствениците и напрежението между тях и феновете след скандалите около Европейската Суперлига. Както е известно, привържениците на „червените дяволи“ организираха протести пред „Олд Трафорд“ с призиви клуба да бъде продаден от семейство Глейзър, а на мача с Лийдс Юнайтед през уикенда над стадиона прелетя самолет с надпис: „Откраднати 2 милиарда, Глейзър вън“.

„Имам добри отношения със собствениците и клуба като цяло. Те се вслушват в това, което им казвам. Имам толкова много години в отбора и искам да донеса успехи, именно за това трябва да направим тази последна крачка и да спечелим“, завърши Солскяер.