Манчестър Юнайтед успя да победи гостуващия на "Олд Трафорд" тим на Омония Никозия с минималното 1:0 в четвърти двубой от група "E" на турнира Лига Европа. Единственото попадение реализира Скот МакТоминей в третата минута от добавеното време на мача.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

"Червените дяволи" излязоха на терена с всичко най-добро, като и Кристиано Роналдо беше титуляр. Те бяха пълни господари на терен, но пропуснаха редица страхотни положения. Над всички обаче беше вратарят на кипърския тим Франсис Узохо, който направи една дузина спасявания, но нямаше какво да направи в последните секунди на двубоя.

По този начин Ман Юнайтед е втори в групата с девет точки и изостават на 3 точки от лидера Реал Сосиедад. Омония е последен без актив. В следващия кръг англичаните приемат Шериф Тираспол, докато „зелените“ домакинстват на Реал Сосиседад.  

РЕЗУЛТАТИ И ГОЛМАЙСТОРИ ОТ ОСТАНАЛИТЕ СРЕЩИ В ЛИГА ЕВРОПА ВИЖТЕ ТУК!

КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


Още със самото начало на двубоя Манчестър Юнайтед тръгна в атаки. Във втората минута Бруно Фернандеш комбинира късо за Маркъс Рашфрд от ъглов удар, нападателят влезе отляво в наказателното и шутира към далечния ъгъл, но вратарят Франсис Узохо изби.

В десетата минута Тайрел Маласия получи отляво и центрира ниско в наказателното поле, където Рашфорд овладя и стреля, но бе блокиран.

Омония обаче показа, че не са плаши от опонента си и на свой ред погледна по-смело в преди позиции и отправи няколко опасни центрирания, но до удар така и не стигна.

В 22-ата минута отново вратарят Узоко направи чудесно спасяване, след като отрази удар на Рашфорд, който беше изведен сам срещу него в наказателното поле.

Три минути по-късно Бруно беше оставен сам фронтално срещу вратата и стреля от дъгата на наказателното поле, но покрай лявата греда на гостите.

БГНЕС / BGNES
58 снимки

Натискът на „червените дяволи“ се усилваше и в 28-ата минута за трети път Рашфорд стреля чудесно пред наказателното поле към далечния ъгъл, но отново вратаря Узохо се намеси блестящо и изби в корнер.

Домакините имаха две страхотни ситуации за попадение в 32-ата минута. Първо Диого Далот намери Роналдо на границата на наказателното поле, обърна се и стреля с левия крак, но покрай дясната греда.

Секунди след това Каземиро нанесе истински снаряд от дистанция, но топката разтресе напречната греда на Узохо.

В 39-ата минута Антони центрира отдясно в наказателното поле, където Фред беше изпуснат и стреля с глава, но над вратата.

Три минути преди края на първата част гостите създадоха най-чистата си ситуация за гол. Бруно проби отляво на скорост, влезе в наказателното поле и шутира, но над вратата, като по-добрия вариант изглеждаше, че трябва да подава за свой съотборник, който бе на по-добра позиция.

В последните секунди на полувремето Каземиро засече с глава центриране от левия фланг на Бруно, но покрай дясната греда на Узохо.

Манчестър Юнайтед излезе сериозно мотивиран през втората част и след само 20 секунди игра rимаха чудесна възможност да открият резултата. Роналдо намери Антони отдясно в наказателното поле, който стреля, но вратарят спаси. Последва добавка на Рашфрод отблизо, но не успя да уцели по най-добрия начин топката и отново стражът на кипърците се намеси.

Само две минути по-късно Фред получи отляво в наказателното поле и стреля, но за пореден път на висота беше Узоко, който спаси. После Роналдо опита добавка, но стражът на гостите улови.

В 59-ата минута „червените дяволи“ пропуснаха нов страхотен шанс. Рашфорд беше изведен на скорост отляво в половината на Омония, влезе в наказателното поле, но и останал сам срещу вратаря стреля покрай далечната греда.

В следващите минути домакините продължиха да нападат яростно, като при една ситуация Маласия центрира отляво на първа греда, но Бруно не успя да засече във вратата.

Двадесет минути преди края на редовното време Роналдо получи отляво в наказателното и стреля в близкия ъгъл, но отново Узохо спаси.

В 73-ата минута Рашфорд шутира от въздуха пред наказателното поле, но в аут.

В 82-ата минута Бруно получи в дъгата пред наказателното поле, след което предостави топката за Скот МакТоминей, който шутира силно без забавяне, но отново Узохо беше последна преграда пред гола.

Когато вече всички очакваха мачът да завърши без голове, Ман Юнайтед удари в последния момент. В третата минута от добавеното време Скот Мактоминей стана големият герой, но не и без малко късмет, след като топката се озова при него в наказателното поле и той хладнокръвно завърши и оформи крайния резултат.


FT | МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД – ОМОНИЯ НИКОЗИЯ  1:0

1:0 Скот МакТоминей 90+3'

Лига Европа, група „E“, четвърти кръг

Стартови състави на двата отбора:

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД (4-2-3-1)1. Давид Де Хеа - 12. Тайрел Маласия, 6. Лисандро Мартинес, 2. Виктор Линдельоф, 20. Диого Далот - 17. Фред, 18. Каземиро - 10. Маркъс Рашфорд, 8. Бруно Фернандеш (к), 21. Антони - 7. Кристиано Роналдо

Резерви: 22. Том Хийтън (вр), 31. Мартин Дубравка (вр), 19. Рафаел Варан, 23. Люк Шоу, 39. Скот МакТоминей, 55. Зидан Икбал, 28. Факундо Пелистри, 14. Кристиан Ериксен, 25. Джейдън Санчо, 36. Антони Еланга, 19. Алехандро Гарначо

Мениджър: Ерик тен Хаг

ОМОНИЯ НИКОЗИЯ (5-3-2): 23. Франсис Узоха - 3. Адам Матюс, 22. Адам Ланг, 73. Неманя Милетич, 6. Ектор Юсте, 14. Фотиос Касама - 8. Морето Касама, 30. Николас Пнагиоту, 76. Харалабмос Хараламбус - 80. Андрноникос Какулис, 7. Бруно

Резерви: 

Старши треньор: Нийл Ленън


Главен съдия: Жером Бризар, Франция

Стадион: „Олд Трафорд“, Манчестър, Англия