Отборът на Славия стартира европейската  си кампания с трудно гостуване в Албания. „Белите” ще мерят сили срещу местния Кукеси в мач от първия предварителен кръг на Лига Европа.

Срещата е тази вечер от 21 часа на стадион „Еър Албания”. Двубоят може да наблюдавате в пряко предаване по NOVA SPORT. Двубоят ще бъде проследен на живо и в Gong.bg. Очаквайте и ексклузивни интервюта след края на двубоя в Тирана.

По решение на УЕФА двубоите от тази фаза на турнира се играят в един мач, което дава леко предимство на домакините от Кукеси. Въпреки впечатляващия сезон в efbet Лига, възпитаниците на Златомир Загорчич не започнаха добре новата кампания в елита. В първите три кръга, като не успяха да запишат нито една победа.

На всичкото отгоре, освен колебливата форма на „белите”, Загорчич има и трудности с окомплектоването на състава. Срещата пропускат Радослав Кирилов и Дарко Тасевски, които са с травми, а Емил Стоев е под въпрос, но вероятно ще може да стартира от първата минута.

Това ще е 4-ти сблъсък на български тим срещу албанци. Тимът на Кукеси завърши на второто място в местното първенсво, участва редовно в последните 8 години в Европа. Това ще е първи двубой на албанците от месец насам, отборът е с нов треньор - Скендер Гега.

"Не искам и за секунда да мисля, че можем да отпаднем. Просто трябва да победим. Това го говоря всеки път. Не се притеснявам. Искам точно това и от отбора. Футболистите трябва да бъдат спокойни и да се раздават на терена, заяви Загорчич преди срещата.