Вратарят на Ювентус и Полша - Войчех Шчесни, призна за изключително неприятния инцидент, който го сполетя в хода на вече изминалия сезон. През пролетта по време на мач на "бианконерите" срещу Спортинг Лисабон в елиминациите от Лига Европа полякът получи остра болка в гърдите, след което беше заменен.

Стражът подчерта, че в този момент е помислил, че ще погуби живота си, мислейки, че "сърцето му ще се пръсне".

“Беше страшно, наистина си помислих, че щях да умра. След като подадох топката на защитник, изпитах чувство сякаш сърцето ми щеше да се пръсне. По време на корнер казах на Аркадиуш Милик, че ми е зле, но играчите на Спортинг вече изпълняваха ъгловия удар. Болката в гърдите ми беше ужасна. И до днес не знаем причината. Може би става въпрос за проблеми с гърба или гръбначния стълб”, сподели Шчесни пред полския Canal+.

33-годишният страж също така разкри, че скоро ще се откаже като титуляр на вратата на Полша. “Да, много съм близо до това да се оттегля. Играя за националния тим по-дълго, отколкото очаквах. Ще спра тогава, когато почувствам, че повече не мога да давам 100% на терена. Така че искам да приключа на високо ниво. Няма да го обявявам предварително. Ще бъде нещо като изненада, защото не желая да се сбогувам”, добави ветеранът, който има 74 мача за своята родина.