Треньорът на Барселона Шави Ернандес призова отбора си да не повтаря грешките от първия мач от мача от Лига Европа срещу Галатасарай, ако иска да си осигури място на четвъртфиналите в четвъртък. Миналата седмица на "Ноу Камп" Барселона и турския клуб завършиха 0:0 въпреки бомбардировката, която футболистите му създадоха. Играчите на Барселона отправиха 14 удара във вратата срещу само три от страна на гостите. Но 23-годишният Иняки Пеня, който е преотстъпен от Барселона край Босфора, демонстрира невероятна форма.

"Това е финал и за двата отбора, вън от съмнение. Много сложен мач се очертава, защото или ще преминем напред, или ще си останем само с домащни мачове до края на сезона, обясни Шави необичайната ситуация пред Барселона на пресконференция в Истанбул днес.

"Първото полувреме на първия мач не беше добро за нас, защото нямахме нужната интензивност в играта. Утре е финал за нас и ние искаме да спечелим на един стадион, където шумът и подкрепата на местните фенове са невероятни. Това е още един тест за нас, за да разберем дали сме за Европа. Длъжни сме да опитаме това, което направихме вече в Неапол, допълни бившият полузащитник.

Барса едва се спаси с 1:1 у дома от Наполи, за да спечели с 4:2 като гост през февруари.

"Имам чувството, че ще се окажем в мач, много подобен на първия - със среден или нисък блок при наше изнасяне на топката. Трябва да разберем как да атакуваме. В първия мач го разбрахме по-добре през второто полувреме. Също така трябва да контролираме техния преход от фаза във фаза, както и мъртвата топка."

Той няколко пъти повтаря, че участието в турнира Лига Европа не трябва да се приема негативно или да се подценява. Защото крайната победа тук може да ги върне с лекота в Шампионската лига.

"За нас цел номер 1 е Шампионската лига и това не подлежи на дискусии. Сега сме във втория турнир, който обаче може да ни върне при най-добрите, ако го спечелим. И ние сме крайно мотивирани да го направим, завърши Шави.