Наставникът на Барселона - Шави сподели, че отборът му ще играе в реванша с Наполи по същия начин, по който би го направил, ако беше спечелил на "Камп Ноу" с 2:1 или 3:1, тъй като тимът му пропусна доста положения. Той допълни, че очаква двубой на ниво Шампионска лига срещу Наполи.

"Подходът ни към този двубой ще бъде същият, както ако бяхме спечелили с 2:1 или 3:1 на "Камп Ноу". Целта е да доминираме, да владеем топката. Утре ни предстои една футболна война, в която отборът, който владее повече топката, ще има повече шансове да спечели. Мисля, че ще ни пресират високо“, започна наставникът.

„Ние обаче ще се опитаме да ги принудим да играят в тяхната половина. Наполи е отбор за Шампионска лига, а и се бори за Скудетото. Всеки мач е финал. Играем на стадион "Диего Армандо Марадона", което е допълнителна стимулация. Утрешният двубой е добър тест и шанс да покажем, че можем да се конкурираме със силни съперници в Европа", сподели Шави.

Младият специалист не пропусна отново да коментира и темата за Усман Дембеле, заявявайки: "Договорът на Усман приключва през юни. Той е страхотен професионалист и виждам, че е щастлив. Тренира добре и е положително настроен към останалите си съотборници. Затова решихме, че трябва да бъде част от отбора. Ако той не беше професионалист, щеше да бъде различно. Да видим какво ще се случи до края на сезона. Той е играч, когото харесвам“.