Нападателят Пиер-Емерик Обамеянг е готов на 100 процента за утрешния мач на Барселона срещу Наполи в турнира Лига Европа, обяви старши треньорът на каталонците Шави Ернандес на пресконференция днес. Габонският национал премина в Барселона миналия месец като свободен агент, след като скъса договора си с Арсенал.

"В добро състояние е, тренира много добре в последните дни. На 100 процента е готов. И сме щастливи, защото той е футболист, който прави разликата. Работи добре в пространствата между линиите, тича много, обясни Шави пред журналистите, когато го попитаха какво се случва с нападателя, дошъл от Лондон.

"Щастлив съм, че в последните години демонстрира постоянна форма. Много добре се вписа в групата ни, момчетата го приемат позитивно. Също така мога да добавя, че е голям професионалист.

БГНЕС / BGNES
18 снимки

Бившият испански полузащитник отхвърли предположенията на някои медии, че повече няма да използва в домакинските мачове Усман Дембеле, след като френският национал беше мощно и единно освиркан от публиката на стадион „Камп Ноу“ в мача с Атлетико Мадрид.

"Дембеле ще играе без значение дали мачът е у дома или е гостуване. В срещата с Еспаньол се представи много добре, игра с увереност. И го направи по начина, по който искахме от него. Така че до края на сезона си остава важна фигура в нашия отбор и вярвам, че ще ни помогне много. Но просто е един от играчите в отбора, така че играе тогава, когато преценим да го пуснем като титуляр, разказа Шави.

Барселона отпадна още в групата в Шампионската лига, след като беше изпреварен от Байерн Мюнхен и Бенфика Португалия. Но амбицията на Шави е догодина Барса да бъде отново при най-добрите.

"Разбира се, че искаме да сме в Шампионската лига. Но това не означава, че няма да си свършим работата в Лига Европа. В крайна сметка, ако спечелим този турнир, ние ще си гарантираме и място в Шампионската лига. Това е изключителна възможност за нас, изключителна мотивация. Наясно съм, че няма да бъде лесно, защото и Лига Европа е силен турнир с много трудни за побеждаване отбори. Не са най-добрите в Европа, но някои от победителите като Виляреал и Севиля наистина са страхотни селекции, заяви легендата на испанския футбол.