Треньорът на Барселона Шави Ернандес нарече ситуацията с множеството привърженици на гостуващия Айнтрахт Франкфурт погрешно изчисление и заяви, че това не е помогнало на неговия тим. Барселона загуби домакинството си на германския тим с 2:3 и с общ резултат 3:4 отпадна на четвъртфиналите в турнира Лига Европа. Около 30 хиляди запалянковци на Айнтрахт успяха да се снабдят с билети за срещата и да влязат на „Камп Ноу“, правейки атмосферата по-скоро домакинска за състава от Франкфурт.

„Опитах се да обясня на играчите, че важното е това, което се случва на терена, но логично ситуацията ни се отрази. Беше пределно ясно“, коментира Шави след първата загуба на Барселона в последните 16 мача на тима.

„Искахме да се концентрираме върху двубоя и не се справихме добре. Нямаме никакво извинение. Да, случилото се не ни помогна, но на терена просто не бяхме достатъчно конкурентоспособни“, добави наставникът на каталунците.

„Просто не направихме достатъчно, въпреки геройските ни опити накрая. Много е разочароващо. Не играхме добре. Владеехме топката, но не намерихме свободни пространства, за да ги нараним“, каза още Шави Ернандес.

Вратарят на Айнтрахт Франкуфрт Кевин Трап пък изрази щастието си от успеха. „Нямам думи. Никой не очакваше това, ако трябва да съм честен. Всички мислеха, че ние ще страдаме тук“, заяви Трап.

„Трябваше да се възползваме от шансовете си и бяхме много ефикасни. Сега сме на полуфиналите и искаме да достигнем възможно най-далеч. Определено искаме да се класираме на финала“, увери вратарят на Айнтрахт.