Барселона има теоретични шансове да спечели титлата в Испания през този сезон, тъй като изостава с цели 15 точки от лидера Реал Мадрид, но след като в предишния кръг елиминира Наполи, сега Барселона изглежда като абсолютен фаворит за трофея заедно с многократния победител в турнира Севиля.

"Настроени сме за мача, защото това е турнир, който ни дава надежда. Срещу Наполи се чувствахме много добре. Показахме добра динамика в играта и искаме да продължим така. Трябва да печелим, но трябва и да играем добре. Трябва да продължим да развиваме и стила си, защото само така ще можем да продължим напред", посочи старши треньорът на Барселона Шави Ернандес.

Каталунците нямат загуба от 20 януари, когато отстъпиха с 2:3 след продължения на Атлетик Билбао за Купата на Краля. През последните близо два месеца отборът върви нагоре в първенството и изглежда все по-вероятно, че ще успее да се класира за участие в Шампионската лига през следващия сезон - нещо, което изглеждаше малко вероятно преди идването на Шави през ноември, когато тимът бе девети в Ла Лига.

"Имаме две цели до края на сезона. Първата е да се опитаме да се класираме в Шампионската лига, а втората е да спечелим Лига Европа. Най-добрият индикатор за свършената ни работа обаче ще бъде начинът, по който финишираме в Ла Лига", завърши Шави.

Настроението в отбора на Барселона е приповдигнато и тимът има за цел да спечели Лига Европа. Това заяви полузащитникът на каталунците Френки де Йонг ден преди първия мач от осминафиналите на турнира срещу Галатасарай.

Според холандеца трофеят в Лига Европа, макар и по-нисък от обичайните стандарти за клуба, би помогнал за превъзмогване на трудностите, които срещаха каталунците през есенния полусезон.

"Развълнувани сме. Искаме да печелим титли и сега нашата цел е Лига Европа. Така че ще направим всичко, за да спечелим този трофей", коментира Де Йонг на пресконференцията преди мача, който ще се играе на "Камп Ноу".