Отборът на Севиля разби с 3:0 тима на Манчестър Юнайтед в четвъртфинален мач реванш от Лига Европа. Пред екзалтираните си фенове на стадион „Рамон Санчес Писхуан”, испанският тим се справи без никакви проблеми със своя противник, записвайки безпроблемна победа, която можеше да бъде дори и по-изразителна.

В първия двубой на „Олд Трафорд” двата тима не успяха да излъчат победител и завършиха при резултат 2:2. В реванша обаче, футболистите на Ерик тен Хаг бяха далеч от най-добрата си светлина и претърпяха тежко поражение.

Индивидуални грешки на играчите на Манчестър Юнайтед в лицето на Хари Магуайър и Давид де Хеа струваха скъпо на „червените дяволи”. Именно те доведоха до две от попаденията в мача дело на Юсеф Ен-Несири, а другия гол вкара защитникът Лоик Баде.

На полуфиналите в турнира Севиля ще се изправи срещу Ювентус, който отстрани тима на Спортинг Лисабон.

Gulliver/GettyImages
59 снимки

Двата тима се вкопчиха в здрава битка още от самото начало, а Марсел Забицер получи сериозен удар в 3-ата минута, след като бе грубо изблъскан от футболист на Севиля край тъчлинията и се удари в скамейка извън терена.

Резултатът в мача бе открит още в 8-ата минута, а под светлините на прожекторите отново попадна капитанът на гостите от Англия Хари Магуайър. Централният бранител направи нова комична грешка, която струва скъпо на „червените дяволи”. Магуайър върна към Давид де Хеа, а вратарят на Юнайтед реши да комбинира отново с него вместо да изчисти силно напред. Магуайър бе притиснат от цели трима играчи на Севиля и логично сбърка. Ерик Ламела му отне топката и комбинира с Юсеф Ен-Несири, който с премерен удар в десния ъгъл не остави никакви шансове на Давид де Хеа.

Едва в 22-ата минута гостите отправиха първия си точен удар във вратата на Севиля. Аарън Уан-Бисака имаше възможност да обстрелва вратата на Боно, но изстрелът на бранителя бе твърде слаб и в обсега на вратаря.

Малко преди да изтече половин час от началото на срещата, наставникът на домакините трябваше да извърши принудителна смяна в състава си. Маркао получи разтежение и не успя да продължи срещата, напускайки терена със сълзи на очи. На негово място се появи Сусо.

Следващата възможност за гол в мача се разкри пред Каземиро. Той получи страхотно центриране от Антъни отдясно, но ударът му с глава мина над вратата на домакините.  

В заключителните минути на първата част домакините имаха претенции за дузпа, но те се оказаха неоснователни. След добра атака на андалусийци, топката бе пратена в Сусо отдясно, който стреля, но топката се отби в тялото на бранител на гостите. Футболистът на домакините поиска игра с ръка, но такава определено нямаше.

В 40-ата минута Севиля реализира нов гол във вратата на Юнайтед, но попадението бе отменено заради много „тънка” засада. След грешка при изнасянето на топката от страна на „червените дяволи”, Акуня бе изведен отляво и центрира отлично към Луис Окампос, който технично насочи топката покрай левия страничен стълб и реализира. След преглед на ситуацията с ВАР обаче, се оказа, че Акуня е бил в положение на засада преди да комбинира с Окампос.

Преди почивката домакините имаха още няколко удара към вратата на Де Хеа, но нов гол така и не падна.

Веднага след подновяването на играта през втората част, Севиля удари за втори път. Домакините стигнаха до ъглов удар вляво от вратата на Де Хеа. Топката бе центрирана в пеналта, където Лоик Баде надскочи всички и стреля с глава. Топката рикошира в рямото му и описа коварна за стража на гостите траектория. Де Хеа не успя да достигне топката, тя срещна напречната греда, а след това тупна зад голлинията.    

Всичко в спора между Севиля и Манчестър Юнайтед приключи в 80-ата минута, когато испанският тим реализира трети гол във вратата на своя противник след поредна груба грешка на англичаните. Този път тя бе допусната от Давид Де Хеа, който се опита да спре една високо изчистена топка от половината на домакините. Вратарят излезе далеч извън полето си, но след неумелото си отиграване, топката попадна в Ен-Несири, който стреля без да се замисля и миг и реализира на празна врата своя втори гол в срещата.

FT • СЕВИЛЯ – МАН ЮНАЙТЕД 3:0 (2:2 в първия мач)

1:0 Ен-Несири 8', 2:0 Баде 47', 3:0 Ен-Несири 80'

Стадион: „Рамон Санчес Писхуан”

Рефер: Артур Диаш (Португалия)

Севиля: 13 Боно, 16 Хесус Навас, 44 Лоик Баде, 23 Маркао, 19 Маркос Акуня, 6 Неманя Гудел, 20 Фернандо, 55 Лукас Окампос, 10 Иван Ракитич, 17 Ерик Ламела, 15 Юсеф Ен-Несири

Треньор: Хосе Луис Мендилибар

Манчестър Юнайтед: 1 Давид де Хеа, 29 Аарън Уан-Бисака, 5 Хари Магуайър 2 Виктор Линдельоф, 20 Диого Дало, 18 Каземиро, 15 Марсел Забицер, 25 Джейдън Санчо, 14 Кристиан Ериксен, 21 Антъни, 9 Антони Марсиал

Треньор: Ерик тен Хаг