Севиля си осигури класиране в груповата фаза на Лига Европа, след като надви безпроблемно в мача-реванш чешкия Сигма Оломуц с 3:0. Домакините нямаха никакви проблеми, след като Максим Гоналон даде аванс на своите в 21-ата минута, а нападателят на гостите Неспор си вкара автогол пет по-късно. Винсан Бен Йедер пък оформи крайният резултат в 75-ата минута и след 4:0 в двата мача испанският тим продължава напред в турнира.

До груповата фаза андалусииците стигнаха, след като елиминираха Уйпещ, Жалгирис и чешкия тим.

Максим Гоналос даде тон за успеха на андалусииците, след като защитата на Сигма сгреши, а френският полузащитник с кинжален удар прониза стража на гостите, за да открие на „Рамон Санчес Писхуан” в 21-ата минута.

Пет по-късно нападателя на Сигма Неспор вкара гол, но не във вратата на Севиля, а във своята, след като засече с глава центриране на домакините и парира вратаря си Вацлик.

8 снимки

Доминацията на Севиля продължи и през второто полувреме, а Меса видя Бен Йедер при скоростна контраакция за Севиля и нападателят направи преднината на отбора класическа.

По този начин испанският тим се класира безпроблемно в груповата фаза на турнира, след като премина през три елиминационни кръга.