Испанският Селта се готви за предстоящия първи полуфинал в Лига Европа срещу Манчестър Юнайтед. Очакванията на отбора от Виго са, че нападателят Джон Гуидети ще бъде готов за битката, след като лекуваше травма. Галисийският клуб никога не е печелил значима европейска надпревара, докато Юнайтед имат в своята история три пъти Шампионската лига. "Мисля, че психически сме подготвени и всичко е възможно", заяви шведският нападател Гуидети пред сайта на УЕФА.

"Със сигурност не сме тотални аутсайдери. В хода на сезона победихме на два пъти Барселона, отстранихме Реал Мадрид за Купата на Краля, а също така победихме Атлетико Мадрид. Показахме, че не сме лош отбор", продължи Гуидети.

Селта допусна загуба през уикенда от Атлетик Билбао (0:3), но наставникът Едуардо Берисо остави на скамейката ключови играчи, освен нападателя на отбора Яго Аспас.

Английският гранд влиза в двубоя с редица контузени играчи. Защитниците Ерик Байи и Люк Шоу получиха травми по време на неделната битка на "червените дяволи" срещу Суонси, завършила наравно (1:1). Крис Смоулинг, Фил Джоунс, Маркос Рохо и Тимъти Фосу-Менса също са под въпрос, като капитанът Смоулинг проведе едно занимание с отбора на "Карингтън". Френският полузащитник Пол Погба се очаква да е готов за срещата.

Петият в Англия рискува да изпусне място в ШЛ, след като завърши равен със Суонси и голямата надежда на Жозе Моуриньо и отбора е триумфирането във втория по сила турнир в Европа, давайки право на директно участие в групите на най-престижната футболна надпревара.