Мениджърът на Челси Маурицио Сари отказа да приеме утрешния финал срещу Арсенал в Лига Европа като решаващ за своето бъдеще в клуба. Италианецът беше категоричен, че резултатът на единична среща не бива да води до промяна в начина, по който даден клуб гледа на своя наставник.

Имаше момент през сезона, когато оставането на Сари начело на „сините” изглеждаше заложено на карта. Наставникът успя в известна степен да стабилизира представянето на тима, но сега неговото име упорито се спряга за овакантения от Масимилиано Алегри треньорски пост в Ювентус.

„Винаги съм казвал, че съм искам финал в Шампионската лига”, заяви Сари в навечерието на най-важния мач за Челси през сезон 2018/2019. „Човек никога не бива да слага лимити на своите мечти и амбиции.”

„Не спирам да повтарям, че единичен мач не може да промени мнението ми за играчите, нито пък начина, по който един клуб трябва да оценява треньора си. Така че не, няма да се отказвам от нищо в името на победа в този финал. Това категорично не е моят подход.”

„Това е един много важен мач, който може да трансформира нашия добър сезон в необикновен. Знаем колко опасен тим е Арсенал при контраатаките, затова двубоят е деликатен, а ние имаме твърде голям брой контузени играчи. Като цяло обаче усещането е, че поне в психологически план подхождаме по правилния начин”, добави Сари.