През тази седмица, в четвъртък вечер ще се изиграят първите 1/2финални срещи в турнира Лига Европа. И двата полуфинални сблъсъка сериозно приковават вниманието на футболните фенове, като Манчестър Юнайтед посреща Рома, а Виляреал се изправя срещу Арсенал.

Един от ветераните в световния футбол Санти Касорла опита да предскаже какво ще се случи и кои два тима ще се срещнат на финала в Гданск на 26 май. Бившият испански национал, очаква с огромно нетърпение битките между „жълтата подводница“ и „топчиите“, като Касорла  има огромна роля и за двата клуба.

„Виляреал и Арсенал са двата отбора на сърцето ми. Сега, един от тях ще стигне до финалния двубой, считам, че това е чудесно.  Аз разбира се, малко повече ще подкрепям Виляреал, защото този клуб наистина ми даде много.  И двата тима не се наслаждават на страхотен сезон, и вторият по сила европейски клубен турнир е последната възможност за тях,  за да спечелят нещо значимо. Знаем, че победителят в надпреварата ще участва в шампионската лига, а това е огромна мотивация и за четирите клуба, които достигнаха до тази фаза. Трудно ми е да кажа как ще завърши двубоят между двата отбора, които най-много обичам, сигурен съм обаче, че ще има много попадения. В другата двойка според мен, макар и трудно, Манчестър Юнайтед ще отстрани Рома и ще заеме заслужено място на финала“, сподели Касорла.