Арсенал победи Бодьо/ Глимт с 1:0 в мач от четвърти кръг на група А от турнира Лига Европа. Голът за гостите от Англия вкара Букайо Сака, който реализира с гърди с доза късмет.

29 снимки

В първите минути Арсенал владееше повече топката и чакаше за празни пространства в защитата на норвежкия отбор. В 24-та минута "артилеристите" организираха много хубава атака, в която Сака и Локонга направиха двойно подаване, а англичанинът с доза късмет вкара с гърди топката във вратата на Хайкин, за да изведе отбора си напред в резултата - 1:0.

В 29-та минута Нкетиа се озова на добра позиция  и стреля от границата на наказателното поле, но ударът му бе слаб и излезна в аут. В 29-та минута футболист на домакините бе изведен сам срещу вратаря с хубаво подаване зад защитата, но Търнър внимаваше и пресече паса.

В 52-та минута Пелегрино бе прекрасно изведен, след като дебнеше на границата на пеналтерията, но ударът му бе блокиран от Търнър. В 56-та минута Солбакен нахлу в наказателното поле на Арсенал, показа завидна техника и опита хубав удар по диагонала, но топката мина на сантиметри от гредата.

Само две минути по-късно Еспейорд получи страхотен пас и остана очи в очи с вратаря, но изстрелът му мина високо над вратата. Късмет за "артилеристите". До края на мача Арсенал предимно се защитаваха и играха на контраатака, а Бодьо не успя да създаде повече чисти положения.

С тази победа Арсенал остава на първо място в своята група с актив от 9, докато Бодьо се задържа на второ място с 4 точки, но и два мача повече от третия ПСВ.

 

Стартови състави:

Бодьо/Глимт: 12. Никита Хайкин, 3. Алфонс Сампстед, 22. Мариус Лоде, 4. Мариус Хойбротен, 5. Брис Вембангомо, 10. Хюго Ветлесен, 77. Патрик Берг, 14. Улрик Салтнес, 11. Рунар Еспейорд, 7. Пелегрино, 9. Ола Солбакен

Треньор: Четил Кнутсен

Арсенал: 30. Мат Търнър, 12. Уилям Салиба, 16. Роб Холдинг, 4. Бен Уайт, 24. Рийс Нелсън, 3. Киърън Тиърни, 8. Мартин Йодегаард, 23. Самби Локонга, 21. Фабио Виейра, 14. Еди Нкетиа, 7. Букайо Сака

Треньор: Микел Артета