Арсенал успя да надвие състава на Цюрих с 2:1 в първи двубой за двата тима от груповата фаза на Лига Европа. Бразилският дебютант Маркиньос откри резултата в 16-а минута за "топчиите". Криезиу изравни в 41-а минута за швейцарците. Еди Нкетия възстанови аванса на своя тим в 62- аминута, което се оказа и достатъчно за победата. 

15 снимки

Домакините стартираха добре, а грешка на съперника можеше да им позволи да открият резултата. Неразбирателство между Габриел и вратаря Мат Търнър позволи на Айегун да стреля, но от малък ъгъл той прати топката покрай вратата.

След десетата минута Арсенал започна да се чувства по-комфортно и да създава положения, а Мартинели пропусна първата добра възможност. 

Лондончани поведоха в 16-ата минута след отлична бърза атака. Виейра изведе Нкетия по лявото крило, а той отправи прекрасно подаване към Маркиньос, който засече топката към мрежата. "Артилеристите" можеха да удвоят аванса си малко по-късно, когато Локонга изведе Виейра зад защитата. Португалецът опита да прехвърли вратаря, но прати топката над вратата. 

Вратарят на домакините трябваше да се справя и с удар на Джака. Към края на полувремето Цюрих поизравни играта и контраатака в 35-ата минута можеше да доведе до изравняване. Кийрън Тиърни успя да блокира Оле Селнаес и да му попречи да стреля. Малко преди почивката Нкетия събори Алити в наказателното поле и съдията отсъди дузпа, а Криезиу се разписа от бялата точка за 1:1.

В 62-а минута гостите, все пак, възстановиха своя аванс, като автор на попадението беше Еди Нкетия, който се възползва от отлично центриране на Маркиньос. 

Тимът на Артета имаше сериозен контрол върху случващото се на терена и не позволяваше на съперника да си помисли да поглежда към вратата му. Така победата беше официализирана, без да паднат нови голове. 

Цюрих - Арсенал 1:2

0:1 - Маркиньос (16)

1:1- Мирланд Криезиу (41)

1:2 - Еди Нкетия (62)

Ето съставите на двата тима:

Цюрих: Брешер, Камбери, Криезиу, Алити, Борнаняшевич, Джемаили, Селнес, Гереро, Красничи, Окита, Айегин;

Арсенал: Търнър, Габриел, Холдинг, Томиясу, Тийрни, Джака, Локонга, Маркиньос, Мартинели, Виейра, Нкетиа;