Нападателят Маркъс Рашфорд заяви, че целта пред Манчестър Юнайтед е спечелването на трофея в Лига Европа. “Червените дяволи” отпаднаха от Шампионската лига през декември, когато останаха трети в своята група и по този начин станаха част се класираха за втория по сила клубен турнир в Европа.

Стрелецът бе категоричен, че отпадането от ШЛ е било разочароващо за него и съотборниците му и сега целта е трофей, но това трябва да премине през много тежко гостуване на Милан утре след 1:1 в първата среща на “Олд Трафорд”.

Оле Гунар Солскяер и неговите играчи играха полуфинал през миналата година, но бяха отстранени от Севиля, а впоследствие испанците триумфираха в надпреварата.

“Това е целта в момента (спечелването на купата), след като, за съжаление, отпаднахме от Шампионската лига. Всичко друго освен трофея ще е разочароващо за нас. Ще направим всичко възможно,” заяви острието.

След това той отговори на въпроси свързани с физическото си състоение, тъй като имаше няколко контузии в последно време и не бе на линия за първата среша на “Олд Трафорд”.

“Познавам тялото си и какво мога да направя физически. Играя мач за мач. Това е животът на футболиста, ще можем да си починем, когато се пенсионираме. Искам да играя възможно най-много срещи. Нямам никакви съмнения или притеснения от оставащите мачове,” обясни Рашфорд.