Рейджърс няма да се поддаде на напрежението, въпреки че е само на един мач от трофея в Лига Европа. Съставът от Глазгоу излиза срещу Айнтрахт Франкфурт във финала на турнира в сряда, 18 май в Севиля.

Това ще е първо участие във финала на Лига Европа за шотландския клуб от 2008 година насам. Рейнджърс не е печелил европейски клубен турнир от 1972-а.

„Наоколо се усеща голяма енергия. Нямаме търпение за мача, защото само той ни дели от историята. Имаме добър отбор, а очевидно да достигнеш тази фаза на турнира е доста трудно. Но ние показахме някои отлични изяви“, коментира Арън Рамзи.

Той не взе участие в полуфиналния сблъсък с РБ Лайпциг, но бе титуляр в два от последните три мача на Рейнджърс в шотландското първенство.

„Подобни мачове не се случват много често. За съжаление пропуснах един с Арсенал преди няколко години, но да се надяваме, че сега ще мога да се реванширам“, добави Рамзи.

Айнтрахт Франкфурт завърши на 11-о място в Бундеслигата този сезон и ще е третият отбор от Германия, който застава на пътя на Глазгоу Рейнджърс в Лига Европа след Борусия Дортмунд и РБ Лайпциг.