Отборът на Порто успя да надвие Лацио с 2:1 в двубой от 1/16 финалите на Лига Европа. Матия Закани успя да открие резултат в 23-та минута. Тони Мартинес изравни 15 минути по-късно. В началото на втората част стрелецът оформи крайното 2:1 за домакините. 

25 снимки

Началните 20 минути на мача бяха доста равностойно, но без никакви сериозни положения пред двете врати. В 23-та минута обаче, с първата си истинска атака в мача, Лацио поведе. Луис Алберто успя да намери непокрития Матия Закани и той преодоля Диего Коста за 1:0. 

Домакините се активизираха след този шок и Тони Мартинес на два пъти застраши вратата на Стракоша, но безуспешно. В 38-а минута обаче именно стрелецът успя да изравни резултата. 

Само 4 минути след започването на втората част домакините стигнаха до пълен обрат. Жоао Марио пласира отлично центриране на главата на Тони Мартинес, който отново не сбърка за 2:1. 

Настискът на домакините продължи и нови 3 минути по-късно Тони Мартинес принуди Томас Стракоша отново да спасява с вещина. В 65-та минута Матеус Урибе стреля мощно от разстояние, но право в стената. В тези минути гостите нямаха отговор на натиска на португалците, а Еванлисон беше близо до третия гол в 70-а минута. Ударът му обаче се оказа неточен. 

До края домакините задържаха резултата и успяха да се поздравят с ключова победа. 

Порто - Лацио 2:1

0:1 - Матия Закани (23)

1:1 - Тони Мартинес (38)

2:1 - Тони Мартинес (49)

Ето и съставите на двата тима:

Порто: Коста, Зайду, Пепе, Мбемба, Жоао Марио, Урибе, Груич, Отавио, Пепе, Мартинес, Виера;

Лацио: Стракоша, Раду, Фелипе, Патрик, Марушич, Алберто, Лейва, Милинкович-Савич, Закани, Педро, Андерсон;